2018. már 06.

Nóra az érzelmes prostituált

írta: Angyal Vica
Nóra az érzelmes prostituált

Nórát egy előadás sorozat közben ismertem meg. Ő is előadó volt, nem akármilyen témában. A foglalkozása ugyanis prostituált Ő, és még hárman tartják az előadást hétről hétre az élet nagy kérdéseiről, úgy mint párkapcsolati és szexuális kérdések nyers őszinteséggel. Én pedig leírom ezeket, mivel úgy gondolom, az elsődleges prioritást az emberek életében ez a két téma élvezi. A riportjaim alanyai tehát Nóra, aki prostituáltként éli mindennapjait, Zsuzsa a barátnője, aki párkapcsolati tanácsadó, Péter pszichológus, és Gábor, aki egy sikeres párkapcsolatról szóló könyv írója. 
 

46908957_l.jpg

És most itt ül velem szemben négy ember négy különböző érzés-gondolatvilággal, háttérrel, kíváncsian, mit fogok én kihozni ebből a beszélgetésből. Ez a négy ember különbözik egymástól, mégis valami különösképpen összeköti őket. Barátok lettek ,vagy több is,mert mindegyikük szeretne valamit megtartani, elmesélni, valamit, ami már nem kell eldobni, és átadni legfőképpen. Átadni a bölcsességmagvakat, amelyek tapasztalásból, kínból születtek. Csak hogy te már ne tedd...Ha lehetséges...Tétnek lennie kell. Mint ahogy az Atya is feláldozta a fiát...Ha ki mered nyitni a szemed egy pillanatra, amit látsz ,azt életnek hívják. Ha mocskot akarsz látni,ott van. Fel is veheted, és gyúrhatsz belőle és magadból valamit, az is te leszel..De láthatsz célt, hitet, mosolyt, értelmet is. És akkor lehet ,hogy a helyére kerül minden. Ezt hívják életnek. És ez a tied. Senki másé. 

A kinti november hidegét felváltotta  a kellemes meleg a kávézóban, ahova öten beléptünk  az előadás szünetében. Meleg színeivel, és süppedős foteleivel alkalmas hely a kötetlen beszélgetésre. Alkalmas talán arra is, hogy megnyíljon az elme, és a lélek.

- Ha nektek is tetszik ez a hely, akár itt is összejöhetünk mindig.

- Részemről tökéletes, ha jó kávét kapunk!-nyújtózott ki Gábor, miután udvariasan lesegítette Zsuzsáról a kabátot. Péter is a fogasra tette Nóra kabátját, és mindenki helyet foglalt. Miután leadtuk  a rendelést, belekezdhettem én is a mondandómba.

- Mint ahogy megbeszéltük, szeretnék veletek beszélgetni azokról a dolgokról, amelyekről bent a művelődési házban is előadást tartotok. Az első téma, amiről szeretnék beszélgetni veletek, az a szexualitás…

- Máris belecsaptál a lecsóba! - nevet Nóra. Remek alakjával, hosszú szőke hajával, ábrándos kék szemével inkább huszonhatnak, mint harminchatnak nézett ki. Ahogy itt ült velem szemben, nem lehetett érezni rajta, hogy nap mint nap férfiak érintése hagyott nyomot a  testén, és a lelkén.

- Ha már itt vagy, természetes, hogy megragadom az alkalmat, hogy erről a fontos témáról beszéljünk! Mert ugye a szex fontos, ezt mindannyiótok elismeri. Helyeslő bólogatás Zsuzsa, Gábor és Péter felől is. Mit gondoltok, mi a lényeges különbség férfiak és nők között a szexualitásban?

Zsuzsa, aki az egész előadássorozatot vezette, egy helyes ötvenes vékony barna nő mindjárt neki kezdett.

- Lényeges különbség van férfiak, és nők között ebben a témában is. Míg a nők számára sokkal inkább az érzelmi kielégülés, addig a férfiaknak elsősorban a testi kielégülés fontos.

- Péter, szerinted mit jelent egy férfi számára, ha egy kapcsolatban nincs szex?

- Igaza van Zsuzsának, a férfiaknak más az érzelemviláguk, mint a nőké. Ha nem tudnak egy nővel egy bizonyos idő után  testi kapcsolatba is kerülni, akkor az a számukra kötődés, érzelem nélküli kapcsolatot jelent. Elsősorban az hajt bele egy férfit egy kapcsolatba, hogy szexuálisan kívánja a nővel való együttlétet. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyéb dolog nem vonzza a nőben, de a kiindulási pont mindenképpen itt van.

Nóra : -Elég kiábrándító, de ez így van.

Gábor hozzá tette: - Tehát egészen biztosak lehetnek  benne a kedves női olvasók, hogy ha egy férfi nekik udvarol, hiába tesz úgy mintha ez neki nem lenne fontos.

- Alig várja, hogy legyen már végre köztük szex? Akkor is, ha úgy tűnik, ez nem így van?

- Ha ez tényleg nem így van, ott van valami probléma a háttérben. Vagy egészségügyi, vagy mentális. Egy egészséges, hetero férfi így van összerakva.

- Egy normális beállítottságú nő pedig eldöntheti a játékszabályokat- ezekről is írtam a könyvemben - tette hozzá Gábor.

- Erről is fogunk beszélgetni még! Péter, szerinted fontos, hogy egy férfi figyeljen a párjára, mi a jó neki?

- Egy valamirevaló férfinek fontos, hogy a partnerének örömet okozzon a szex. Érzelmi, és fizikai szinten egyaránt.

- Nóra, te mit gondolsz erről? A Te tevékenységed során te fontosnak tartod ezt? A nő hátravetette hosszú szőke haját, és töprengő arcot vágott.

- Ez egy nagyon jó kérdés. Ugyanis igen, a férfiak zöme azért idáig eljutott, hogy fontos hogy ő is örömet okozzon a párjának, vagy a nőnek, akivel együtt van. De itt a kérdés lényege! Akivel együtt van. A magánéletben. Sokan összetévesztik a magánéletet azzal, amikor mondjuk hatvan percre megvásárolják a nő idejét, szolgáltatását. Ugyanis azt is elvárják, hogy az a nő, akivel egyébként az élete többi idejében nem törődik, és nem maga választotta, az a nő abban az időben, amit vele tölt jól érezze magát, olyannyira, hogy még egy-két három orgazmust is produkáljon neki. És a nő, mivel elvárják tőle, kénytelen nemcsak a testét odaadni, hogy használják, hanem színészkedni is, hogy elégedett legyen magával az illető. Ez az, ami egyébként a legjobban fusztrál, mert a fizikai kapcsolat egy  dolog, de a lelkem is akarják. Kevés az az intelligens vendégem, aki ezzel tisztában van, és ezt nem erőlteti.

Gábor hozzá szólt.: Ha egy férfi együtt van egy nővel, akkor azt szereti hinni, hogy minimum ugyanannyi gyönyörben részesítette a nőt, mint amennyit ő kapott.

Nóra: Igen, ez fontos az egójának. Csakhogy nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Addig, amíg nem jöttem rá sok dologra, addig hagytam, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy mások akarják. Azt hiszem ez az előadássorozat engem is megtanított.

- Mire tanított meg?

Nóra ránézett Péterre. Az elegáns pszichológus pedig egyenesen Nórára nézve mondta.

- Arra, hogy értékes, és szeretni való nő vagy. Nemcsak te, hanem minden nő. Ha azt akarja valaki, hogy szeressék, és megbecsüljék, először is saját magát kell nagyra tartania. Mindenki követ el baklövéseket. De bocsásson meg mindenki magának. Ha tudja, rendezze el azzal akit érint, ha nincs lehetősége jóvá tenni ,egyszerűen engedje el. Bocsássa meg magának, és lépjen tovább akár megkapja a megbocsájtást, akár nem. Hibákat mindenki követ el, azért vagyunk emberek. Fontos, hogy lépjen mindenki  tovább, és becsülje magát. Ha nem megy másként, kérje a mi segítségünket.(Ezt most a pszichológusi mivoltomra értem.) A lényeg, hogy becsülje magát annyira, hogy semmi olyant ne tegyen, amitől megalázva érzi magát.

- Hm,..dolgozom rajta…- nevetett Nóra - tudod, elég nehéz dolga van annak, aki ebből él…

- Az aggódásod normális emberi tulajdonság. Az ember így van összerakva, félünk attól, hogy ha valamit, ami ugyan lélekromboló tevékenység, de a megélhetésünk része abbahagyjuk, akkor jön az éhínség... vagy legalábbis jön a nagyon alapfokon levő létezés...,ha ezt leteszed, és elkezdesz bízni önmagadban, akkor  elindulhat a fejlődés. (...) Vagy becsapod magad, és ami a számodra rettenetes, arról elhiteted magaddal, hogy nem is annyira…,ez az egyik út...A másik, hogy beismerem, gyáva vagyok. És akkor rajtam áll, hogy döntök-e máshogy.

Elnéztem Nóra arcát, és láttam a ki nem mondott gondolatait, amelyek rajzottak a homloka mögött.

- Ha elkezded megvalósítani a céljaidat, nőni fog az önbecsülésed-mondta Nórának Péter komolyan.

- Könnyű mondani ezt annak, aki jó egzisztenciával éli az életét…

- Kis lépésenként kell haladni...És mindig csak a következő lépést lásd, nem kell az egész utat látni...Biztos vagyok benne, hogy te is tehetséges vagy valamiben. Nem mondom, hogy egy csapásra sikerül nullából felépítenie egy embernek magát. De kis lépésenként igenis sikerülhet...Mindig csak a következő lépcsőfokot lásd. Ha elbotlasz, kelj fel, és folytasd tovább. Minden egyes elbotlás a sikerhez vezető úton része...

Néha egy tekintet ,egy mondat elég ahhoz, hogy elgondolkodjunk...Ne hagyjuk ezeket a pillanatokat elmúlni, rakjuk a lelkünk mély bugyraiba gondosan...És akkor más gondolatcsírákkal egyszer csak összeölelkezik, és szárba szökken. Azután csak kibújik üdén is kíváncsian, rakjunk rá üveg búrát, ahogy a Kisherceg tette a rózsájával...Sosem lehet tudni…

Folytatjuk...mi öten...

Szólj hozzá