2018. már 08.

Szerelemes nők, szerelmes férfiak...

írta: Angyal Vica
Szerelemes nők, szerelmes férfiak...

A kávéház félhomályában újra itt vannak velem ők négyen. Egy előadás sorozaton ők az előadók, Zsuzsa, aki párkapcsolati tanácsadó, Nóra, aki prostituált, Gábor, egy sikeres párkapcsolattal foglalkozó könyv írója, és Péter, a pszihológus. Ők négyen nagyon másfajta egzisztenciával, nagyon különböző életet élnek. Egyvalami közös van bennük. Át akarnak adni valamit az embereknek. Valamit, amiből fejlődni tudnak. Az is, aki kapja ,és az is, aki adja. Csak antenna kell hozzá. Kérem élesítsék  be őket! 

- Van egy kérdésem felétek, Zsuzsa, Nóra. Müller Péter szerint  nők fölfelé szeretnek. Azt állítja, hogy ti nők  ha szerelmesek lesztek egy férfibe, valami többet, eszményibbet, nemesebbet, erősebbet láttok benne,  mint amilyen az valóban. Ilyenkor  mondják hogy „meghülyült".

- Nos, ez valóban így van. De hát ez szerintem nemcsak a nőkre vonatkozik, hanem mindkét nemre-válaszolta Zsuzsa. A szerelem teljesen elvakítja az embert. A szomorú, hogy ez az érzés egyszer csak elmúlik, és ilyenkor lezuhanunk a valóságba. 

37054166_ml.jpg

- Én nem hiszek a szerelemben-mondta Nóra, de közben nem nézett fel. - Péter merőn nézte. - Túlságosan sokat látok a másik oldalról, és én már nem hiszek abban, hogy létezik igaz szerelem. Vagy az úgynevezett igaz szerelem sem olyan, amilyennek én megálmodtam. Ott fekszik nálam nem egy pasi, és közben szerelmesen áradozik a nőről, akit szeret. Ott fekszik, velem enyeleg, és közben nagy szerelemmel beszélget a nőjéről. Ez kiveri nálam a biztosítékot, és elveszi az összes illúziómat, amit talán még gyerek kororomban dédelgettem magamban erről az érzésről.

- Most tényleg azt állítod, hogy miközben hozzád járnak, neked mondják el, hogy szerelmesek egy másik nőbe?

- Igen, ez elég sokszor előfordul. Nekem a vendégeim elmondanak sok esetben mindent magukról, nincs ezzel semmi baj . Én úgy veszem észre, hogy nagyon sok alkalommal  azért jönnek el hozzám, mert tudják, hogy meghallgatom őket, megbeszéljük az adott problémáit,  sőt tanácsokat is adok, amit aztán vagy megfogadnak, vagy nem. De tudják, hogy én jó szívvel segíteni akarok, és ez mindenkinek jól esik. Viszont ezzel, hogy látom azt, hogy bármilyen szerelmes egy férfi az adott nőbe, ez nem tartja vissza attól, hogy más nővel ágyba bújjon, az összes ilyenfajta illúzióm szerte foszlott.

- Hadd szóljak közbe…-szólt Péter, aki ma is észtveszejtően elegáns volt szürke nadrágjában, és fehér ingében, amely fölött kék sportos zakó volt. - Nóra te túlságosan is egyoldalúan látod a világot, és a férfiakat. Hozzád nagyon sok olyan férfi megy, aki megcsalja a párját. Csak ilyenekkel találkozol, hiszen neked ez a foglalkozásod. Elismerem, hogy mi férfiak máshogy vagyunk össze rakva, és hogy ezeket a dolgokat máshogy kezeljük. Sokunk tényleg teljesen szétválasztja a fizikai szükségletet az érzelmekkel. Azért ettől függetlenül van sok olyan férfi, aki nem megy félre, csak akkor, amikor összedől a világ körülötte. Te nyilván ezekkel a férfiakkal nem találkozol, ezért gondolod úgy, hogy minden férfi alapvetően egy csaló. A másik dolog, hogy mindig kell egy nő is akkor, amikor egy férfi megcsalja a párját. A nők ugyanúgy megteszik ezt, talán csak a motiváció más. Mindkét nem akkor csapja be a párját, amikor hiányzik neki valami, amit otthon nem kap meg.

Zsuzsa rendelt magának egy süteményt a kávé mellé, majd ő is hozzászólt a témához.

- Nagyon nehéz itt igazságot tenni. Az a helyzet, hogy nem mindig vagyunk otthon toppon minden vonalon mi nők sem. Nagyon sokszor nincs kedvünk a szexhez, mert fáradtak vagyunk. Nem vagyunk olyan erősek fizikailag, sokszor túl nagy a nyomás. Ott a munkahely, a közlekedés, bevásárlás, gyerekek, házimunka. Nem csoda, ha sokszor teljesen kimerülünk estére. A férfiak bármikor készen állnak egy kis szexre. Olyanok, mint a nap. A nők meg mint a hold,-hol van kedvük, hol nincs. A férfiak az olyan nőket kedvelik ,akik őszintén lelkesednek a szexért. Ugyanakkor megértik, hogy a nőnek nagyon sok tényezőnek kell egyszerre jelen lennie, hogy örömüket leljék a szexben. Sokszor azért oldják meg a sokkal nagyobb igényüket ilyen formán, mert nem akarják zaklatni ezzel a párjukat. Vagy mert a nő egészen egyszerűen nem akarja tudomásul venni, hogy a párjának sokkal több igénye van a szexre. Ilyenkor aztán jön a legegyszerűbb megoldás,-lerendezik ezt az igényüket máshol. És igen, ennek ellenére közben őszintén szeretik a nőt, aki mellettük van. Sok nőnek a párja igenis elvégzi a házimunka egy részét, örömmel megcsinálják a vacsorát, és a mosogatást, megfürdetik a gyerekeket. Az ilyen családokban sokkal harmonikusabb a szexuális élet is általában, hiszen a kipihentebb nő így sokkal többször kívánja vele  az intim perceket. Így mindenki jól jár.

Gábor, aki eddig csak némán kortyolgatta a kávéját, szintén hozzászólt.

- Ha sokszor  visszautasítást kap egy férfi,  akkor ne csodálkozzon a nő, ha másnál keres vigaszt a férje. Ezt le kell szögeznünk, és minden nőnek tudomásul kell vennie, hogy a férfiak szexigénye igenis jóval nagyobb a nőkénél.

Péter:- A férfiak teste hatvanszor nagyobb tesztoszteront termel. A kapcsolat elején még a nő teste is több tesztoszteront termel, mint később. Ezért van az, hogy a férfiak szívesen tartanak szeretőt,- ez a fajta izgalom egy nőben is tovább fenntartja a tesztoszteron termelést, így a fáradt, kevésbé motivált feleségek alulmaradnak ilyen téren. Okozhat problémát az eltérő szexigény bizony.

- Szerintetek van erre megoldás? Zsuzsa válaszolt.

- Nekünk nőknek kell ez ellen tenni. Sokkal gazdagabb a képzelőerőnk, így ki tudunk találni dolgokat. Saját magunknak is, és a párunknak is különlegessé lehet tenni az alkalmakat, amikor együtt vagyunk. Csak erre tudatosan időt kell szakítani, ami nem mindig egyszerű az említett okok miatt. Meg kell beszélni ezt a problémát a párunkkal. A férfiaknak sokszor nem tűnik fel, ami az orruk előtt van. Tudatosítani kell bennük, hogy az adott problémát hogyan lehet megoldani. El sem hinnénk, hogy a cél érdekében mi mindenre képesek, ha elmagyarázzuk nekik, hogy mi miért van.

Nem csak az ágyat lehet használni. Ha a nő nem azt érzi, hogy csak kihasználni akarják, szívesebben bújik ágyba a férfivel. Legyen akkor is simogatás, amikor nem végződik szexszel az együttlét. Ne érezze azt a nő, hogy csak arra megy ki a játék. Tündér  szárnyakkal  a válladon  merd hinni  hogy képes vagy "visszaadni" valamit mindabból, amit ajándékba kaptál csupán, hogy a létezésed tovább és távolabb mutasson, mint a következő önző pillanat...Mindenki csak annyi tiszteletet, szeretetet, megbecsülést kap a másiktól, amennyit önmagának ad.
Játék... A létezés "legkomolyabb" játéka...  Legyen meglepetés, kiszámíthatatlan a szex. Így mindkettőtöknek csodálatos élménnyé válik.

- Azt hiszem most egy kicsit más színben tüntettétek fel nekem ezt a dolgot-mondta elgondolkodva Nóra.

A kávéház ma szokatlanul tele volt. Mindenhonnan beszélgetés moraja hallatszott, mi öten egy kicsit  elmerengve pihentünk.

Folytatjuk...

Szólj hozzá

prostituált szerelem megcsalás szerető