2018. már 10.

Beszéljünk az orgazmusról

írta: Angyal Vica
Beszéljünk az orgazmusról

A kávéház félhomályában újra itt vannak velem ők négyen. Egy előadás sorozaton ők az előadók, Zsuzsa, aki párkapcsolati tanácsadó, Nóra, aki prostituált, Gábor, egy sikeres párkapcsolattal foglalkozó könyv írója, és Péter, a pszihológus. Ők négyen nagyon másfajta egzisztenciával, nagyon különböző életet élnek. Egyvalami közös van bennük. Át akarnak adni valamit az embereknek. Valamit, amiből fejlődni tudnak. Az is, aki kapja ,és az is, aki adja. Csak antenna kell hozzá. Kérem élesítsék be őket.

 93857125_l.jpg

„Miközben az egész világnak igyekszel megfelelni, hogy mindenkitől dicséretet kapj, elveszíted a saját tartásodat."

Mindenféle örömhöz lehet juttatni az embert. Vannak rövid távú örömök, ez igazából soha nem a tiéd, az csak egy illúzió. Az igazi belső harmónia felé vezető út bizony nagy fájdalommal van kikövezve. Hosszú távon viszont ez a harmónia felé vezető út. Mert nem illúzió. Ezt az utat járom egy ideje én is, de ennek ára van. Fontos a múlttal való szembenézés. Ha ezt megtesszük, fokozatosan  változunk, fejlődünk. Én is csodálkozva tekintek vissza akár a tizenöt évvel ezelőtti önmagamra. Arra jöttem rá, hogy tudni kell könnyen venni az életet. Kihozott vele a bajból, depresszióból. A kóros bűntudat, a görcsös hozzáállás, búskomorság nem használ. Nem kell mindent olyan komolyan venni!

 Laza lelki tartás, mondta Karinthy Frigyes. 

 

- A mai napra valami csiklandós témát vetek fel nektek. Ez a nők orgazmusa. Mit gondoltok mi lehet a következménye, ha egy nőnek soha, vagy csak nagyon ritkán van orgazmusa?

Péter:- Nagyon  valószínű, hogy előbb utóbb a kapcsolat rovására megy. Kivétel, hogy ha maga a nő nem vágyik rá az egészségi állapota, vagy a kora miatt.

Zsuzsa: Mindkét félben egyre inkább nő a görcsös igyekezet, és ez rányomja a bélyegét az együttlétre. Sok esetben a nő ilyenkor színleli az orgazmust, csak hogy csökkentse a nyomást. Ez azért nem jó megoldás, mert becsapja vele a partnerét, és a másik, hogy nem fog rájönni soha, mit kellene neki másképpen csinálnia, és ez hosszú távon mindkettőjük kára.

Nóra: Nekem a legtöbb esetben színlelnem kell az orgazmust, de ez persze nem a magán élet. Sajnos nekem a magánéletemre is kihatással van a munkám, elment a kedvem a szeretkezéstől.  A primitívebb férfiak ilyenkor a nőt hibáztatják, hogy biztosan frigid.

- Szerintetek mi a megoldás orgazmus hiányra?

Zsuzsa: - Meg kell tanulni az orgazmust. Mondja meg nyugodtan a nő a partnerének, hogy még soha nem volt orgazmusa. Nagyon valószínű, hogy mindent meg fog tenni a férfi, hogy sikerüljön.

Péter: - Igen, ez így van. A legtöbb férfi bármit megtesz azért, hogy a partnerének örömöt okozzon. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a nő levetkőzze a gátlásait, és pontosan elmondja, mit szeretne, mit érez.

Zsuzsa: - Minden nő más, mindenki máshogy érez, más a teste.

Péter: - Igen, ez az, hogy senki ne várja el a partnerétől, hogy kitalálja, mire is érzékeny ő, hiszen annyira mások vagyunk mi emberek. Mi férfiak meg különösen hiányában vagyunk annak, hogy empatikusan kitaláljuk mások gondolatait. Nálunk egyetlen célravezető út van, és ez az egyenes közlése a dolgoknak.

Nóra: - Sok nő annyira félénk, és gátlásos, hogy nem tud erről beszélni.

Péter: -Ha nem tudja elmondani, legalább mutassa meg. Az is jó, ha megdicséri, ha a férfi valamit jól csinált. Azután még valamit figyelembe kell venni velünk férfiakkal kapcsolatban. Azzal a partnerrel, akivel még nem szokott össze, fogalma sincs, hogy volt-e orgazmusa, vagy nem. Ezt mi egész egyszerűen nem tudjuk megállapítani. úgyhogy azt tanácsolom, mondja meg a partnerének, mert lehet egy olyan szituáció is, hogy amíg ő még mindig görcsösen dolgozik rajta, hogy jó legyen a nőnek, ő már régen  túl van rajta.

 - A férfiaknak mi okoz igazán örömet?

Gábor: Minden férfit felizgat, ha elmondja vagy kifejezésre juttatja a nő, hogy mennyire élvezi, amit csinál, úgyhogy bátran adjon hangot egy nő, ha tetszik, amit érez. „Olyan jó, nagyon finom, csináld még, jó érezni téged”,ezek, vagy más kifejezések  mind nagyon izgatóan hatnak, mert szenvedélyt fejeznek ki. Ugyanakkor ezt sem szabad túlzásba vinni. Abszolút lelombozó, amikor egy nő úgy tesz, mintha pornófilm szinkronizálására gyakorolna. Mi férfiak titokban egy igazi vadmacskára vágyunk. Ugyanakkor ha színészkedés szagú a dolog, az nem dob fel minket.

Gábor: Sok férfi számára  nagyon fontos, hogy a nő a szájával is szívesen izgassa őket. Ha ezt nem szívesen, vagy csak vonakodva teszi a nő, az akár a kapcsolatuk végét is jelentheti. Ha nem is, arra számíthat, hogy keres egy olyan nőt mellette, aki ezt szívesen megteszi.

- Nóra, ezt te is tapasztalod?

- De még mennyire! Nagyon sok nő elrontja a kapcsolatát azzal, hogy úgy érzi, hogy ez vagy az már nem neki való, és elvárja a férjétől, hogy akkor ő is mondjon le róla. Szerintem a szeretet arról szól, hogy ha már van egy párom, és valami neki fontos, azt akkor is megteszem neki, ha nekem nem az, vagy éppenséggel terhes. Csak azért, mert én örülök annak, hogy ő örül. Persze kompromisszumot kell kötni, ha valaki nagyon nem akar valamit ,azt nem kell megtenni,mindig van egy közbülső megoldás, ami mindkét fél számára elfogadható.

Péter: - Ezzel most nagy igazságot mondtál Nóra!

Nóra: - Igen, csak elnézem a sok középkorú férfit, akik mind arra panaszkodnak, hogy az egyébként jó kapcsolatban levő feleségük már egyáltalán, vagy csak elvétve hajlandó velük lenni szexuálisan. Kijelentik, hogy őket ez már nem érdekli, és elvárják, hogy ezek után már őket is hagyja hidegen a szex. Ugyanakkor, ha ezek a feleségek megtudják, hogy a férjüknek szeretőjük van, vagy máshova járnak ,bizony elvágják a torkukat. Sok nőt alighanem az tartja vissza, hogy úgy gondolja, a férjüknek ő már nem tetszik, mert nem olyanok, mint a modellek a reklámokban. Innen üzenem ezeknek a nőknek, ez nem így van! A legtöbb férfi igazából akkor is kívánja a feleségét, ha az már nem hatvan kiló, ha már megereszkedett a bőre, nem feszes a hasa. Abszolút nem olyan szemmel néznek minket nőket a férfiak, ahogy azt mi képzeljük. Persze, vannak kivételek, nem mondom, hogy nem, akik nem látják, hogy ők maguk elhanyagoltak, pocakosak hájasak, fogatlanok ápolatlanok és még sorolhatnám, de fiatal húszévesre fáj a foguk, akik vonaglanak a kéjtől, mert megfogja őket. Na, ez más kategória, erről majd mesélek .De a többség semmi mást nem akar, csak örömet akar a feleségével együtt, aki mellette öregszik szépen, és nem a ráncait látja higgyétek el. Azután még ott vannak azok a nők, aki eltartatják magukat , a férjük hülyére dolgozza magát, és elvárják, hogy mindenük meglegyen. Ugyanakkor még egy csipet szeretetet sem tudnak adni a férjüknek. Az elvárás nagy, és visszafelé meg már nem megy. Mindig csodálkozom, ezek a férfiak miért maradnak mégis melletük? Ugyanakkor elhagynak olyanokat, akik nem érdemlik meg. Akikkel csak át kellene beszélni a problémákat, és közösen megoldani.

Régóta elnézem azokat az embereket, akik a saját  maguk elrontott levesében fortyognak, és nem látják a kiutat. Pedig az életet olyan egyszerűen is el lehetne játszani. Azt hiszem a kulcsszó a szeretet. Minden dolgot, problémát szeretettel kell megközelíteni. Felnőttként kell kezelni az élet nehézségeit, és nem nyafogó kisgyerekként. Amibe magunkat juttattuk, abból ugyanúgy ki is mászhatunk. Milyen lesz a jövő embere? Olyan, amilyen példát tőlünk látnak...


Folytatjuk mi öten. Zsuzsa, Nóra, Gábor, Péter, és jómagam...

Szólj hozzá

orgazmus megcsalás szerető szeretkezés