2018. már 15.

Mennyit ér egy prosti?

írta: Angyal Vica
Mennyit ér egy prosti?

A kávéház félhomályában újra itt vannak velem ők négyen. Egy előadás sorozaton ők az előadók, Zsuzsa, aki párkapcsolati tanácsadó, Nóra, aki prostituált, Gábor, egy sikeres párkapcsolattal foglalkozó könyv írója, és Péter, a pszihológus. Ők négyen nagyon másfajta egzisztenciával, nagyon különböző életet élnek. Egyvalami közös van bennük. Át akarnak adni valamit az embereknek. Valamit, amiből fejlődni tudnak. Az is, aki kapja ,és az is, aki adja. Csak antenna kell hozzá. Kérem élesítsék be őket.

13418298_ml.jpg

- Véleményetek szerint Péter és Gábor, mit akar egy férfi?

Gábor: - Úgy érted mit szeretne a nőtől a férfi?

- Mégis mit akarna? - horkant fel Nóra gúnyosan.

Gábor: - Mindenki elad valamit. Te is. Nem arról beszélek, hogy a testedet árulod.

Nóra: - Miért beszélsz  akkor eladásról?

 

Gábor: - Nézzünk téged Nóra. Soha nem veszel meg semmit, ha nem érzed úgy, hogy megéri az árát igaz? Több értéket kell kapnod a pénzedért. Soha nem cserélnél el egy Jaguárt  egy Trabantra. Egyszerűen azért nem, mert nem éri meg.

- Amikor eladásról beszélek, úgy értem  hogy adunk egymásnak valamit úgy, hogy kölcsönösen  úgy gondoljuk, hogy megérte.

Gábor: - Te is elvársz valamit egy férfitől és ő is tőled.

Nóra:- Te a magánéletről beszélsz most, vagy a munkámról? Mert az ugye két különböző dolog.

- Én most leginkább a magánéletről beszélek. Zsuzsának is mondhatom.-és a másik nő felé fordulva folytattam.- Volt már olyan, hogy nem kaptál meg olyant a párodtól, amire pedig régóta vágytál?

Zsuzsa zavartan válaszolt, közben Gáborra rebbent a pillantása.- Folyamatosan vannak olyan dolgok, amire vágyom, és nem kapom meg...Gáborral találkozott a tekintetük, ez a pillanat az övék volt. Egy másodperc szemvillanás alatt megbeszéltek mindent.

Gábor: - Szerintem a nem kapsz meg valamit egy férfitől, nem azért van, mert nem engedheti meg magának. Azért van, mert úgy érzi, hogy nem éred meg az árát. Tudom, hogy ez keményen hangzik, de őszinte vagyok veled.

Zsuzsának sértődötten rebbent a tekintete, és elpirosodott.

- Félreértesz - mondta Gábor- Nem számít, hogy mennyire vagy értékes. Tudom, hogy az vagy. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a fickó nem látja benned ezt.

Én értem, mit akarsz mondani-szóltam közbe - Lehet mondjuk egy áruházban egy divatos ruha, ha neked nem tetszik, bármit mondanak, nem fogod megvenni.

- Ezzel el is jutottunk oda, ahova akartam. Mit kellene tennie szerintetek Zsuzsának, hogy meglássák az igazi értékét, Pontosabban a férje meglássa.

- Mondjuk, inkább ne rólam beszéljünk.

Gábor: Rendben, nem Zsuzsáról van szó, hanem bárkiről.- Mindenkinek van gyenge pontja. Vagyis van befolyásoló tényező, ha úgy tetszik mozgatórugó.

- Ha nem tud valaki elfogadni olyannak, amilyen vagyok…,

Gábor: - Ugyan már, hagyd azt a hülyeséget. Párkapcsolati tanácsadónak tanultál, mégis ilyeneket mondasz?

 Zsuzsa: - A saját maga háza táján még egy párkapcsolati tanácsadó sem láthat mindent tisztán. Nyilván kívülről egy kapcsolatot mindenki jobban lát. Ha nem magáról van szó, mindenki okosabb.

- Nyertél – nevetett Gábor – ezzel pontosan így vagyok én is. Mások dolgaiban én is sokkal okosabb vagyok, mint a sajátomban…

- Ha azt mondod, a párom fogadjon el engem olyannak, amilyen vagyok, az ugyanaz, mintha azt mondanád egy vendégednek, aki eljön hozzád, hogy szereted, vagy nem szereted, nem kapsz mást, mint amit eléd rakok. Azt hiszem, ha te mész el valakihez vendégségbe, és ezt mondják neked, oda nem szívesen mész többet.

Zsuzsa: - Tehát nem szabad így állni a párunkhoz. Ugye ezt a következtetést kell hogy levonjam?

- Csak ha jót akarsz! - nevetett Gábor. - Ha azt szeretné valaki, hogy a neki tetsző embernek imponáljon, meg kell értenie a  másik személyiségét. Fontos, hogy éreztesd a másikkal, hogy sokra tartod magad, és sokat is érsz, ami ugye igaz is...Induljunk ki abból, hogy senkire sincs szükséged, főleg nem pénzügyileg ezt fontos, hogy érezze. Felnőtt vagy, aki el tudja tartani magát, és képes vagy megvenni, amire vágysz. Ha tehát te akarsz valakit, az nem a pénztárcája miatt van.

Az önbecsülés elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy boldoguljunk az életben. Nem kell, hogy elfogadd azt, hogy valaki értéktelenként bánik veled. Ebben az esetben ugyanis te magad határozod meg a saját értéked.

Nóra : - Ezt nem egészen értem.

Gábor : mondok egy példát. Valaki rád ír egy sms-t, hogy találkozzatok. Majd amikor találkoztok, vacsora helyett vesz neked egy hot dogot, amit megfelezve megesztek az utcán lődörögve. Majd beinvitál magához, hogy megnézzetek egy filmet. Tudja nagyon jól, hogy még egy két ilyen randi, és összejön veled a szex, ha olyanokat mond, ami neked tetszik. Az egész nem kerül neki többe, mint pár száz forint, meg egy kis duma, és kapott egy jó szexpartnert.

Nóra: - Rossz embernek mondtad ezt a példát, ez nálam nem jön be…

Péter : - A prostituáltak már régen nem azok lennének, ha nem értékelnék le önmagukat. Lehet, hogy nem hot dogban határozod meg az értékedet, de mégiscsak leértékeled magad... Igen, meghatároztad az árad ebben az esetben. Ha így teszel, egy olcsó hússá értékelted le magad. Észre sem vetted, de a fickó egy diszkont-ribanccá degradált, akire nem kell költenie.

Zsuzsa: -Nyugtass meg, hogy, hogy nem arról van szó, hogy a pasit pénzzel kell lehúznia a nőnek. Gábor: - Szó sincs róla! Egyszerűen arról van szó, hogy a fickó szemében mennyit érsz. Vegyük például a hivatásos prostikat. Nóra mennyit fizetnek egy lánynak manapság?

- Ez nem egyforma. Ki mit kér. Mondjuk az egyik X dolgot vállal 1 órában kb 10 000-ért. A másik Y dolgot, de minimum 2 órában  mondjuk 30 000-ért. Az ismert nők, akik a televízióban is szerepelnek például, sokan igazából hivatásosak, sőt, vannak, akik azért szerepelnek valóság show-ban, szépségversenyeken, hogy felverjék az árukat. Ők már komoly összeget kérnek egy-egy együttlétért.

Gábor: - Mindben az a közös, hogy fix áron eladják magukat. Mindenkinek más és más az ár, de a nézőpont közös. De vissza hozzád Nóra. Ha teszem azt van öt randid egy nap, akkor te x összeggel zártad le a napod, ennyit értél aznap. Ez pont egy óra annál a prostinál, aki X dolgot vállal ennyiért.

Zsuzsa: - Kérjek akkor egy luxus utazást az első randin, mint valami pénzéhes szuka?

Gábor: - Dehogyis! Az alapelképzelés, hogy te egy luxuscikk vagy, aminek az értéke megfizethetetlen. Érted? A  te személyiséged,  az önbizalmad, és az, ahogyan beszélsz egy csepp parfüm a legdrágább fajtából. Ezt éreznie kell annak, akivel vagy, mert ez az igazság. És ha ebből a parfümből ő kapni akar, tudnia kell a te értékedet. Mindenkinek olyan nagyra kellene tartania magát, amilyet valójában ér, ahhoz hogy mások is nagyra tartsák...Nóra elgondolkodva kavargatta a kávéját. Észre sem vette, hogy Péter gondosan tanulmányozza az arcát…

Folytatjuk...

Szólj hozzá

munka szex prostituált pénz vagyon