2018. ápr 05.

5 alapkérdés a szexről

írta: Angyal Vica
5 alapkérdés a szexről

Mivel ez a blog a szexről szól, talán nem volna haszontalan, ha meghatároznánk, mi is az a szex. De a szexet magyarázni ahhoz hasonló, mint amikor megpróbálsz felhúzni egy falat. Amikor már azt hiszed, hogy készen vagy, kiderül, hogy még sehol sem tartasz. Itt van öt alapkérdés, amelyekre választ kellene találni, ha meg akarjuk határozni a „szex” fogalmát.

21668633_l.jpg

1. Az emberek a közösülést ismerik a szex létformájaként. Ha a közösülés az alapvető cselekvés, akkor minek nevezzük azt, amikor egy pár egymás kezét az átlagosnál kedvesebben, jelentőségteljesebben megfogja?

 

2. Szinte minden szexuális cselekvés fájdalmas, kellemetlen, vagy unalmas is lehet, ha nem olyasvalakivel csinálod, aki izgalomba hoz. Felvetődik a kérdés, vajon a szex tudati része fontosabb, mint a fizikai? Én mindjárt megmondom rá a választ, igen, fontosabb.

 

3. Miért van úgy, hogy a szexuális cselekmény, amelyet az egyik pár nagyon erotikusnak talál, egy másik pár számára szörnyen undorító?

 

4. Valaki szeretkezés közben elélvez, de nem érez különösebb szexuális izgalmat. Másnap délután észreveszi, hogy egy idegen ember bámulja őt, és emiatt majdnem felrobban a szexuális izgalomtól. Vagy az asztal alatt hozzáér a térde valakihez, akibe titokban szerelmes, és gondolatban már mindenhol szeretkezik vele. Lehet, hogy egy rövid pillantás valakit jobban felizgat, mint egy orgazmus?

 

5. Mitől lehet egy dal, egy autó, egy ruhadarab szexis?

 

Ezek után talán felesleges is mondanom, hogy nem sikerül a szex nagy szamarára definíció-farkat tűznünk. Úgy látszik, a szex meghatározása attól függ, hogy ki és milyen helyzetben mondja. Nem várom tőled, hogy itt, és most megfogalmazd a saját definíciódat , ehelyett inkább a következőket ajánlom megfontolásra:

A szexualitást, és a vele kapcsolatos gyengédséget egy életen át kell tanulni. Még évek tapasztalásával is lehetséges, hogy hibázunk. A magam részéről tehát a legjobb, amit tehetek, hogy a továbbiakban elmondom neked azt, amit mindig is szerettél volna tudni a szexről. Tégy vele azt, amit jónak látsz!

Szólj hozzá

szex érzelem orgazmus szerelem párkapcsolat pár romantika szeretkezés érintés