2018. máj 14.

A FÉRFIASSÁG DEFINÍCIÓJA

írta: Angyal Vica
A FÉRFIASSÁG DEFINÍCIÓJA

Férfiasság, és nőiesség a kultúrával kapcsolatos fogalmak, így tulajdonképpen kevéssé tudományos vagy természeti meghatározottságúak, de erőteljes hatással vannak arra, ahogyan magunkat, és egymást vizsgáljuk. Társadalmunkban mindenkinek van egy „igazi férfi” képe ,de valójában csak kevesen tudnák leírni is ezt az ideált. Én azt feltételezem, hogy legalább kétféle hatás éri a fiút a férfivé válás során:

A szülő figurája, aki testi, és érzelmi tekintetben példát mutat, anélkül hogy túlságosan irányítana, és aki egyúttal olyasvalaki, aki megbízható értékrenddel rendelkezik, valamennyire szilárd erkölcsöt képvisel, röviden tehát olyan, akire a fiú felnézhet, és hihet benne. Persze ezek nélkülözhetetlen követelmények a nő felneveléséhez is. Mindenesetre ezek alapján a következő definíció kerekedik ki:

Az igazi férfi a mi kultúránkban olyan megbízható személy, aki egyedül is megállja a helyét ha a helyzet úgy kívánja, de meleg szívű, vigaszt nyújtó, és kedves is tud lenni. Olyan személy, akinek nem azzal kell bizonyítani a férfiasságát, hogy félelmet igyekszik kelteni másokban.

33603477_m.jpg

Természetesen rengeteg olyan férfi van, akiknek nincsenek meg ezek az értékei, mégis teljesen frankónak látszanak. Ezek általában azok a pasik, akik túlértékelik a péniszüket.

Ennek meg az az oka, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy meggyőzzék magukat arról, hogy ők is igazi férfiak, ezért rendszerint férfias elfoglaltságokat találnak maguknak, vagy rengeteg sört isznak, vagy drogoznak ,és ezek után keresnek egy vaginát a közelben, amibe beledughatnak.

Amíg a legtöbb férfi csak alkalmanként folyamodik ehhez a módszerhez, vannak olyan pasik ,akik ebből életstílust alkotnak.

 

A PÉNISZ MINT ÁLCA, AVAGY MIÉRT NEHÉZ KIELÉGÜLNI EGY OLYAN PASIVAL  AKI TÚLÉRTÉKELI A PÉNISZÉT?

 

Egy kemény pénisz néha kiválóan leplezi azt, ami belül hiányzik a férfiből, vagy a férfi-nő közötti kapcsolatból. Erre mondok egy hasonlatot a szörfözés világából.

Egy képzett szörfös úgy szereli föl szörfdeszkáját, hogy az óceán minden tombolásával,és dühével ringassa őt. HA nem bízna a felszerelésében akkor a szörfös,és az óceán közötti összhang komoly veszélybe kerülne.

Ha egy srác nem bízik a péniszében, ami a férfiasságának a szimbóluma,,és azt igényli ,hogy túlzott figyelmet szenteljenek neki, akkor ez gátolni fogja, amikor egyedül akar lenni egy nővel . Ugyanez igaz arra a pasira is, aki mindig férfias szerepet akar játszani. Ez az ember olykor több melegséget érez az autója ,vagy a számítógépe irányában, mint a felesége iránt. Sajnos a nők jelentős része úgy nő fel, hogy az érzéketlen, önimádó, farokközpontú típusú férfiak testesítik meg számára a férfiasságot. Ennek eredményeképpen olyan pasik fogják majd őket elcsábítani, akikhez soha nem tudnak elég közel kerülni, és életük hátralevő részét azzal töltik, hogy azon siránkoznak, a férfiak mennyire félresikerült lények.

 

NÁRCISZTIKUS ORGAZMUSOK

 

Biológiai szempontból a legtöbb nő egymás után több orgazmusra képes ,vagy egy hosszan tartó ,hullámszerű élvezetre ,miközben a férfiaknak többnyire csak egy jut. Ez a legtöbb férfi számára nem is okoz problémát mert legtöbbjük azt szeretné, ha partnerének annyi élvezet jutna, amennyit a szíve, és az ágyéka csak elbír. De egy olyan pasinak, aki túlértékeli a péniszét, az orgazmus előidézése néha túlságosan is fontossá válik .A partnere orgazmusa megnyugtatja afelől,hogy ő egy jó srác. Mindannyian így vannak ezzel bizonyos mértékig, de néhányuknak ez amolyan nárcisztikus élet-halál kérdés. Ha a pasi ilyen, a nő azon kapja magát, hogy a legfontosabb az életében az, hogy jól nézzen ki, és sok orgazmusa legyen. Vagy esetleg csak az, hogy jól nézzen ki. Akár a nagy Farokisten ajándékának tekintheti magát.

 

PÉNISZPUMPÁLÓ REGATTA

 

Egyes férfiak elvesztik a kapcsolatot a nővel, amint az együttlét kezdetét veszi. A nő valamiféle árucikknek érezheti magát : mintha a pasi maszturbáló gépévé vált volna. A szex virtuális pumpálóversennyé válik ahol a férfinak más célja nincs, minthogy farokképességeit bizonyítsa.

Ez bizony mindkét fél számára elég unalmas lehet. Hogy fogalmat alkothass arról, mennyi bizonytalanság rejtőzik ebben a helyzetben gondolkozz el annak a huszonkilenc éves férfinak a szavain ,aki azon elmélkedik,vajon miért is értékeli túl a péniszét :

 

„Számomra a szex olyan, mint egy támadás. Félek lassítani. Ha d…-ni akarok, akkor őrülten csinálom ,nagyon őrülten, hogy ne kelljen foglalkoznom olyasmikkel, amik esetleg nyugtalaníthatnak. A nők mindig azt mondják nekem: A francba, neked sosem elég?

Valószínűleg az az oka annak, hogy nekem sosem elég, hogy ha lassítok, a félelem kezd eluralkodni rajtam. Vajon ez a nő tényleg velem akar lenni? Vajon el fog élvezni? Elég jó a farkam? Nehezemre esik úgy szeretkezni, hogy ne törekedjek a bizonyításra.”

 

DIAGNÓZIS? ÉS GYÓGYMÓD

 

Hogyan különböztethetsz meg egy olyan férfit ,aki túlértékeli a péniszét egy olyantól, aki nem? Az, aki nem értékeli túl a péniszét ,képes kedves , és barátságos lenni,és nem fakad ki,ha esetleg mosogatásra kerül a sor. Az élet legkülönbözőbb területein megtalálható ,lehet sportoló,zenész,vagy üzletember , vagy éppen (olykor eredményes) szerelő, de tevékenységi formái általában közelebb viszik partneréhez, mintsem eltávolítanák. A szex vele más, mint a barátság természetes kiteljesedése ,és mint ilyen,a világ legtermészetesebb dolga. Ami pedig annak a gyógyítását illeti, aki túlértékeli a péniszét ,arra nincs recept. Akármilyen keményen is próbálkozol, még soha senki nem változott meg pusztán azért, mert valaki megpróbálta rábeszélni. Ennek belülről kell kiindulnia. A barátok, és szerelmek segíthetnek esetleg, ha hajlandók felhívni a figyelmét a hülyeségére ,de helyette nem tehetik meg a szükséges lépéseket.

 

A szerelmeskedéshez illúzió kell, az illúzióhoz szerelem, a szerelem pedig maga a kockáztatás. Aki nem mer egy adott mélyebb érzelmi szintre lépni, az mindig ehhez hasonló partnert is fog választani.

Szólj hozzá

férfi erotika pénisz vágy párkapcsolat férfiasság