2018. máj 31.

Vendégünk Marci a meleg fodrász

írta: Angyal Vica
Vendégünk Marci a meleg fodrász

- Szia! Vedd le a kabátodat, és gyere be, örülök, hogy elfogadtad a meghívásomat!

Marci: - Ó, milyen kis művészbarlang van itt! Nóra már sokat beszélt rólad, olyan cuki vagy, hogy engem is meghívtál! Milyen gyönyörű képeket festesz, és ez Nóráról! - De jó!

 Marci máris otthon érezte magát. A fodrászként dolgozó férfinak nagyon avantgarde kinézete volt, a haja fennen hirdette, hogy ő más, kívül álló mindenki máson. Három szín volt a hajában, rózsaszín, világoskék, és sárga. Oldalt felnyírva, a többi felállt. Olyan egyénisége volt, hogy ez teljesen passzolt hozzá. Elmondtuk neki, miről beszélgettünk eddig. Máris csacsogott tovább.

42859923_m.jpg

Marci: - Én a társkereséssel elég szerencsés helyzetben vagyok, a munkám miatt sok férfival találkozom, így meg tudom oldani a párkeresést is... Igen, látszólag sokkal előnyösebb annak, aki nem vállalja fel a vonzódását a saját neméhez, ha úgy tesz, mintha a haverja lenne a partnere...Az, hogy egy pasival eljár valahova, mint egy haverral, nem olyan gyanús, mint ha csak úgy eltűnne. (….) Egy idő után már lehetetlen elfojtani a vágyakat. Én mire rávettem magam az első ilyen kalandra ,eltelt pár év-kuncogott.

Nóra:- Odavalósi volt? 

Marci: - Nem lakott messze. Én először nagyon zavarban voltam, ha nem lett volna olyan normális, el is menekültem volna...Nem messze lakott, a lakásán volt hely. Azután szép lassan feloldódtam. Ittunk pezsgőt, és lassan elkezdett vetkőztetni...Amikor először megérintettem, úgy éreztem haza értem. Azóta is vele vagyok. Vannak alkalmi kalandjaim, de ő a biztos pont. Nagyon nehéz találni ilyent, aki biszexuális. Akik teljesen homokosok, azok  nem érdekelnek. Én a csajokat szeretem, de néha kell, nagyon kell egy férfi test, nem tehetek róla. Viszont így nem házasodom meg. Vagy ha mégis, csakis akkor ,ha ezt a feleségem elfogadja.

-Honnan jött ez az elhatározás?

Marci:- Van rossz tapasztalatom. Volt egy rövid kapcsolatom, szintén egy pasi, ő egy nős ember volt, aki nálam nyíratta mindig a haját. Mindig azt mesélte, hogy milyen szerető kapcsolatban él a feleségével. Három gyereke is van. A szex is jó volt a feleségével, azt mesélte. Néha ugyan langyosabb mint mondta, de mindent össze véve elégedett volt. Azután azt mesélte, hogy elkezdett haverokkal eljárni. És invitált, hogy menjek el én is...Hát elmentem...Ez sem az volt, aminek látszott…

Nóra: - A felesége nem gyanakodott?

Marci: - Eszébe sem jutott...Én viszont mondtam neki, hogy nem lesz ez így jó, öntsön tiszta vizet a pohárba, de nem volt hajlandó...Azután csak előállt vele. Nem azért, amit én mondtam neki. Mert addigra fontosabb lett már neki az egész. Fontos volt neki még mindig a család, de ezekről a kalandokról sem tudott lemondani, és nem tudja mit tegyen... Ő már kérdés nélkül járogatott el velünk. Azt mondta, nem tud már mást tenni. És hogy megtette, amit vállalt, felnevelte  a gyerekeket. A felesége szerette, továbbra is, ugyanúgy.

Nóra:- Gondolom, hogy tönkrement ebbe idegileg…

Marci: - Gondolhatod...Hetekig csak sírt. Volt, hogy ő is sírt vele. Akkor szinte már egymáshoz sem értek. Ezért mondtam, amit mondtam ,amikor Nóra elmesélte ezt a históriát. Tanúja voltam,hogy is lehet ebbe bele rokkanni. Nem szabad senkit sem becsapni egy komoly párkapcsolatban. De te, szivi, igen jól nézel ki ezen a festményen…

- Tud sírni egy férfi is a szívéből, igazi könnyekkel?

Marci: - Hogyne tudna! Azt mondják 'Egy fiú nem sír!' A legostobább kitételek egyike! Elvárják tőlünk férfiaktól, hogy ne sírjunk, mert az nem férfias.

- Kutatások szerint a nők többek között azért élnek tovább, mert sírnak, vagyis fölengedik a felszínre az érzelmeiket, kiélik, átélik azokat, így le tudják vezetni a felgyűlő frusztrációt és feszültséget.

Marci: - Ja, igen ,a férfiak előbb halnak meg szívinfarktusban és rákban, mert ők 'férfiasak', vagyis mindent magukba kell fojtanunk. Amikor tehát odavetjük egy síró kisfiúnak, hogy 'anyámasszony katonája', 'kis pisis', azzal tulajdonképpen azt mondtuk: 'ne sírj, halj meg húsz évvel előbb' !
Férfiak, sírjatok!
Ez a legjobb tanács, amit adhatok."

Nóra: - Ha minden fájdalmasat és rosszat elkerülünk, akkor honnan fogjuk tudni, mitől jó a jó? Ha nincs viszonyítási alapunk?

Marci: Mindig az aktuális megmérettetés mutatja meg, hogy kiben mennyi erő van. Azt hiszem az ilyen helyzetekben kell, muszáj embernek maradni, és felelős döntéseket hozni. Nem feltétlenül úgy, hogy közben ne vállaljuk önmagunkat. 

-„Amerikában hivatalos kifejezés a: „vegyes beállítottságú házasság”,-olvasom a neten -  illetve a: „saját neméhez vonzódó, nővel házas férfi.” Ők, aki minden vonzalmuk ellenére úgy döntenek, hogy hagyományos családot alapítanak, általában melegjogok bővítése ellen foglalnak állást. A probléma egy, az amerikai legfelsőbb bíróságnak beadott szakértői jelentés kapcsán került a köztudatba, melyet egy olyan csoport adott be, akik magukat „saját nemükhöz és nejükhöz vonzódó férfiakként” azonosítják. A csoport amellett érvelt, hogy azok a törvények, amik előírják, hogy házasságot csak különböző nemű párok köthetnek nem diszkriminatívak. Hiszen nézzenek csak rájuk: lehet melegként boldog házasságban élni. Emellett tiltakoznak az azonos neműek házasságát megengedő törvények ellen, hiszen ezek azt sugallják, hogy az a kapcsolat, amiben ők élnek, természetellenes vagy egyszerűen nem lehet boldogok.A petíciót jobbára „volt melegek” támogatták. Ők azok, akik úgy hiszik, kigyógyították magukat „eltévelyedésükből”, és nyíltan elítélik azokat, akik vállalják másságukat. Warren Throckmorton pszichológus professzor vizsgálta a „saját nejéhez és neméhez” is vonzódók csoportját, és nem meglepő módon arra jutott, hogy nagy részük valójában biszexuális. „Általában különböző mértékben, de férfiakhoz és nőkhöz is vonzódnak.” Vannak köztük azonban olyanok is, és nem is kevesen, akik a professzor leírása szerint „gyakorlatilag teljesen melegek”. Ők azok, akik egyáltalán nem vonzódnak a nőkhöz, de úgy gondolták, meg kell nősülniük, elsősorban vallási okokból, aztán majd megtanulták szeretni a feleségüket.” A harmadik legnépesebb csoport azonban arról számolt be, hogy csak a férfiak érdeklik őket és egyetlen asszony, a feleségük. Az egyik férfi például azt mesélte a professzornak, hogy ő teljesen elfogadta a másságát, de évekig imádkozott, hogy történjen valami, aztán megjelent a lány, a későbbi felesége, aki szó szerint az egyetlen asszony lett az életében, hiszen a többi nő egyáltalán nem vonzza szexuálisan.”

Furcsa ellentmondások vannak itt erről a témáról-olvasom tovább: 

Bár a „saját nemükhöz vonzódó” férfiak nem szükségszerűen ítélik el a homoszexualitást, mégis vannak köztük olyanok, akik szerint a homoszexualitás Isten ellen való vétek. A mormon egyház ezen felbuzdulva elkezdte hirdetni, hogy teljesen elfogadható, ha egy homoszexuális férfi heteroszexuális házasságot köt, vagy a cölibátus is egy szellemileg kielégítő alternatíva lehet számára.

Vannak azonban, akiket nem a vallás hajt. „Néhányan csak jobban szeretnék a hagyományosabb életstílust, szerintük jobban passzolna ahhoz, amit kiskorukban elképzeltek maguknak. És persze a társadalomban is jobban tudnának érvényesülni” – mondja Throckmorton.

Nóra: Egyet értek Marcival, hogy lehet, hogy nem az a legjobb út, amikor az egész világot becsapjuk.

- Tetszik nekem, hogy ti Nórával jóban vagytok egymással.

Marci: Azt tapasztalom,, hogy manapság divat egy meleg barát. Ezt főleg az ide vonatkozó filmek népszerűsítették, mint például Julia Robertssel  az Álljon meg a nászmenet című film.

- Mi az, amit ti melegek jobban csináltok a hetero társaitoknál?

Marci: -  Az igazság az, hogy olyan valamit kapnak tőlünk ,amit a hetero társaink nem nagyon tudnak adni nekik. Egy férfi azt tanulta, ahogy az előbb is mondtuk, hogy a férfiak nem sírnak. A nők viszont úgy gondolják sokan, hogy nem is ciki érzékenynek lenni. Nem túlságosan, de az érzéketlenség sokkal inkább bántja őket. A férfiak ennek következtében képtelenek kimutatni az érzéseiket. Mintha legálisan csak a haragot, vagy a megelégedettséget lehetne kimutatni. Miért csak a nők, és a melegek privilégiuma kimutatni, ha meghatódik valaki, vagy szomorú? Miért van az, hogy sok hetero férfi nem mer feloldódni a táncparketten, csak ha már leitta magát?

- Hm..Van benne valami...Bár én ebből a szempontból szerencsés vagyok. Mi sokat járunk táncolni. Hogyhogy ti ilyen jóba vagytok Nórával ,függetlenül a nemi érdeklődésetektől?

Nóra: - Sokuk szerint melegekkel haverkodni fura, mert „mi van, ha többet akar?”, nőkkel meg szinte lehetetlen, hiszen az őskövületnek is beillő ideológia szerint „fiú és lány közt nem lehet igazi barátság”.Szerencsére mi nem így gondolkodunk: azzal haverkodunk, aki szimpatikus, és akiben megbízhatunk – ennek pedig semmi köze a nemiséghez. Ez olyasmi, mintha a melegek csak leszbikusokkal barátkoznának. Nos, erre egyrészt kevés a sansz - ne hízelegjünk magunknak azzal, hogy mindenkinek ránk fáj a foga, másrészt pedig ha mégis, azzal mi a gond?

Marci: Sok hetero férfi úgy érzi, hogy elég egy nőnek bókolás gyanánt, ha azt mondja például, hogy jó a feneked. Ezzel szemben egy meleg férfi úgy fejezi ki magát, ahogy egy nőnek jól esik. Mint például az, hogy kiemeli ennek a ruhának a színe a szemed színét. Vagy Milyen előnyös ehhez a felsőhöz ez a szoknya! Milyen gyönyörű vagy ma! Persze visszafelé is igaz, nekünk is lenne mit tanulnunk a hetero férfiaktól.

- Szerinted hogyan jöhet arra rá egy nő, hogy a férje meleg?

Marci: - Előfordulhat, hogy még a férfi maga sincs tökéletesen tisztában azzal, hogy valami nem kerek. Ha egy nőben megfordul a gondolat, hogy a párja inkább a saját neméhez vonzódhat, legjobb elbeszélgetni vele. Erre jobb felkészülni ,ha tényleg azt akarja, hogy őszintén válaszoljon. Tudni kell a kapott infót kezelni, hiszen nem könnyű ezzel szembesülni.

- Mégis, melyek azok az árulkodó jelek, amiből erre lehet gondolni?

Marci: - Gyakran a legelső árulkodó jel, ha férfitársaságban zavarban van. Ez lehet általános szociális szorongás is, de, ha mindez csak a férfiakra, illetve bizonyos férfiakra vonatkozik, az már gyanút keltő.

Amikor egy vonzó férfi is jelen van, megváltozik a viselkedése, esetleg izgatottá, kissé modorossá válik. Amikor más férfiakkal beszél, megfelelni igyekszik nekik. Szokatlan a testbeszéde, egy pillantás, egy ölelés vagy egy érintés leheletnyivel tovább tart, mint a megszokott. Sok meleg férfi pont azért kerüli a férfitársaságot, nehogy lebukjon. Ha a férfi nem kívánja a nővel a szexet, annak több oka is lehet, ám, aki melegként létesít férfi-nő kapcsolatot, annak már gyakran az elején sem olyan sürgetőek a vágyai. Lehet, hogy nem vonzza annyira a szex, mint más férfiakat vagy a partnerét, de nem kizárt, hogy már eleve olyan nőt választ, aki megelégszik a kevesebb együttléttel is. A férfiakon viszont lopva rajta felejti a szemét. Sokan állandóan vehemensen hangoztatják, mennyire taszítják őket a melegek.

- Minden esetre, ha egy nő rájön arra, hogy a partnere inkább ebbe a csoportba tartozik, próbálja meg felnőttként kezelni, ha ez bebizonyosodik. mindenkinek arra kell gondolni ilyenkor, hogy döntsön a továbbiakban, amiben mindenki a lehető legjobban jön ki a történetből. Mindenkinek vannak az életében nehéz pillanatok. Ha nagyítóval nézzük, mindenki életében lehet találni olyan momentumokat, ami nem mindenkinek tetszik. Felelős szeretettel ,és egymás kölcsönös tiszteletével sok mindent meg lehet oldani. Marci, köszönöm szépen, hogy ilyen őszintén meséltél ezekről a dolgokról. Gyertek ide az asztalhoz, megvacsorázhatunk így közösen.

Folytatom...

 

 

Szólj hozzá

erotika meleg kapcsolat bi házasság feleség