2018. jún 12.

Hogyan lehet megbirkózni a nőiességgel?

írta: Angyal Vica
Hogyan lehet megbirkózni a nőiességgel?

Az embereknek különböző elképzeléseik vannak a nőiességgel kapcsolatban, de ezek közül a legtöbb ne állja meg a helyét. A nőiesség tartalmának egy konzervatív nő megfogalmazásában nem sok köze van egy radikális leszbikus feminista megfogalmazásához ,ami megint csak sokban különbözne egy heteroszexuális feminista érvrendszerétől. És ezek még csak a női vélemények, a legtöbb férfi feladta a nőiesség értelmezését valahol a hetvenes évek magasságában. Talán mégsem haszontalan ,ha csokorba szedem a nőiességgel kapcsolatos ellentmondó véleményeket:

74044904_m.jpg

Az ösztönös megérzés állítólag meghatározó elem a nőiességben. Még sincs egyetlen olyan elfogadható vizsgálat a megérzésekkel kapcsolatban, amely kimutatta volna, hogy a nők mint csoport bármennyivel is jobbak, vagy rosszabbak volnának e téren, mint a férfiak. Mint minden, ez is inkább alkat kérdése, nőben, és férfiban is van olyan, aki különösen érzékeny e téren, míg mások teljesen tehetségtelenek. Magam is ismerek jó néhány olyan nőt, akik komplett barmokkal randiznak, és házasodnak, aminek alapján komolyan elkezdhetsz kételkedni abban a feltételezésben, miszerint a nőknek jobbak a megérzéseik.

 

Régen az anyaság a nőiesség elengedhetetlen részét képezte. Mégis elég sok olyan nőt ismerünk, akinek nincsen ugyan gyereke, mégsem tagadhatjuk meg tőle a nőies jelleget, bármi legyen is az.

 

Azt is mondják, hogy a nők kevésbé agresszívak, és a férfiak agresszivitásuk révén terrorizálják őket, és ezzel inkább az ő kezükben van az irányítás. De akkor mit mondjunk azokról a családokról, ahol a nő az úr a háznál, mégpedig olyan vasököllel ,mellyel az irányítás új értelmet nyer, vagy hogyan értékeljük az önfeláldozó matriarchát, aki azzal manipulál mindenkit maga körül, hogy a tökéletes mártír szerepében tetszeleg. Vagy hova soroljuk azokat a nőket, akik állandóan  nyafognak, siránkoznak, vagy kritizálnak, de olyan intenzitással, hogy azt már a testi erőszak pszihikai megfelelőjeként kell értékelni? A nők ugyan nem mindig pisztollyal és késsel érik el, amit akarnak, de ők is sokszor legalább annyira agresszívak, akaratosak, és kellemetlenek, mint a férfiak.

Az agresszió, vagy annak hiánya tehát nem a nőiesség alapeleme.

 

Egyes nők számára a nőiesség a férfiak szemében tükröződő vággyal egyenlő. Más szavakkal ha kell, akkor nőnek érzi magát. Ha nem, akkor hidegnek. Szóval mit gondoltok, ti férfiak a nőiességről? Egy teljesen normális heteroszexuális férfi azt mondta: azon ábrándozott, vajon milyen érzés volna ha női mellei lennének érzékeny mellbimbókkal, kétségkívül azt a hitet tükrözve, miszerint az összes női mellbimbó atombomba detonátorhoz hasonlóan működik. Egy másik derék ember pedig azt mondta: azon gondolkodott el, milyen lehet női nemi szervvel élni, és belül érezni a péniszt szeretkezés közben. Egy harmadik férfi, akinek a felesége nemrégiben kisbabának adott életet, azon töprengett, vajon milyen érzés lehet a terhesség és annak a gyereknek a szoptatása, aki benned nőtt fel attól kezdve, hogy egyszerű sejt volt csupán. Miért van az, hogy ezek a férfiak a nőiességet a női testtel azonosítják, kifelejtve a politikai és társadalmi jellemzőket, amelyeket egy nőket foglalkoztató szakértő biztosan számításba venne? Lehet, hogy közönyösek, de az is lehet, hogy elegendő nőt ismertek, és elég nővel randiztak már ahhoz, hogy értékeljék a női személyiségek, képességek és távlatok széles skáláját. Lehet, hogy az egyetlen egységes jelző, amivel a nőiességet le tudják írni az az, hogy női testtel rendelkezik az illető. Lehet, hogy a mai nők közül is vannak olyanok, akik hasonlóan nagyon szeretnék elvégezni a nőiesség definiálását. Remélhetőleg te, és a szexuális partnered eléggé biztonságban érzitek majd magatokat ahhoz, hogy azokká váljatok, amivé kell, legyen az akár a társadalom férfias, nőies, fiús, lányos , passzív, aktív sztereotípiái közül valamelyik, vagy akár ezeknek az egyvelege.

Szólj hozzá

nőiesség